Tilburg Zingt

Tilburg zingt leek dit jaar meer op Tilburgs zinkt. Het Koningsnacht evenement wat jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers trekt vond dit jaar plaats in de regen. Toch mocht dat de pret niet drukken.

Ik ga al een aantal jaar naar dit bijzondere evenement, samen met een grote groep vrienden huren we een bus en vertrekken massaal richting de metropool Tilburg. Eenmaal daar begeven we ons richting het terrein van Tilburg Zingt waar medewerkers van het Brabants Dagblad klaar staan om ons de krantjes uit te delen met alle liedteksten. 

Ik zal eerst uitleggen wat het concept Tilburg Zingt precies inhoudt. Eigenlijk is het heel simpel. Je vult een plein met duizenden mensen, laat een koor op het podium staan, speelt liedjes af en iedereen zingt mee. Zo de avond wordt aan elkaar gepraat door de ene van omroep Brabant en de broer van Guus Meeuwis. 

Wat zijn de tops: Goede en duidelijke begeleiding, de sfeer is geniaal, iedereen krijgt een oranje attribuut, het barpersoneel is snel en vriendelijk, de liedjes zijn klassiekers gemixt met huidige hits en de presentatie is goed. 

Maar er zijn ook tips: Het vindt plaats op een plein, maar ook half op straat. Wanneer alles vol staat en je kunt de grond niet zien kan je lelijks struikelen over een trottoirband en de munten zijn relatief duur. 

Verder blijkt wel dat het evenement zeer sterk is want zonder overdekking en in de regen bleef het afgeladen vol staan. Dat spreekt dus voor zich.

Studiereis Berlijn

WOW, meer woorden wil ik er eigenlijk niet aan vuil maken maar wat was het WOW!

Een mengelmoes tussen educatief en recreatief, de perfecte balans. Een te gek programma in een te gekke stad. De busreis heen was een feestje met lekkere muziek en discolichten, die sfeer is uiteindelijk niet meer weggegaan. 

Samen met en heel stel uit onze klas gingen we het avontuur aan. 

Hier het programma:

http://issuu.com/charlottemartens/docs/programboekreis1_versie_1.2

Er zijn een aantal dingen voorgevallen betreft een leraar waar ik niet over ga uitweiden maar de organisatie heeft dit super aangepakt!!

Hemelvaartstoernooi VC - ODI

Jaarlijks is er in het prachtige dorpje Middelbeers een volleybaltoernooi, een toernooi wat voor iedereen toegankelijk is. Ook dit jaar had de plaatselijke vereniging VC - ODI het weer georganiseerd, tijdens (de naam zegt het al) hemelvaart. Wat houdt het in? Je kunt je inschrijven met een groepje van minimaal 6 mensen (want zoveel mensen telt een volleybalteam), je verzint een pakkende naam en wanneer je op de betreffende ochtend in vol ornaat met je trainingspakkie het sportveld betreed volgt de verdere informatie. Wanneer moet ik spelen? Tegen wie moet ik spelen? Op welk veld? Hoe laat? Dat alles wordt goed gecommuniceerd door een persoonlijk handout voor elk groepje, verder is er ook een omroeper aanwezig om alles in goed banen te leiden. 

Dan begint het volleyballen.

Wat zijn zoal de voorzieningen op zo'n kleinschalig volleybalevent. Er is een bar aanwezig, er zijn verschillende etenskraampjes waar hamburgers, watermeloen, ijsjes en soep gegeten kan worden voor een schappelijke prijs. Daarnaast is er een springkussen voor de kleintjes en natuurlijk EHBO en BHV voor als er iets mis mocht gaan. Nadat de spelen afgelopen zijn is het tijd voor een drankje onder het genot van muziek, een klein feestje dus. 

Mijn prestaties waren die dag niet onverdienstelijk. We zijn tweede geworden deze dag, met ons team. 

Benefietavond ViVa Vakantiekamp

Natuurlijk kan het eigen georganiseerde evenement niet ontbreken! Samen met Hilde Harinck, Samantha van der Sluijs, Iris Haarmans en Rica Pietersen heb ik een benefietavond georganiseerd voor het ViVa Vakantiekamp (voor meer uitleg daarover zie verder naar beneden op deze pagina). De avond betrof een totaalbeleving met een band, hapjes, drankjes, een loterij en een grote veiling. De hoofdprijs was een luchtballonvaart met als goede tweede prijs, vrijkaartjes voor New Years Eve in 013. Er zijn veel dingen die goed gingen zoals het algehele verloop van de avond en de sfeerbeleving. Wat vooral beter kon was de promotie van het event (de opkomst was wat laag). Uiteindelijk heeft het evenement een bedrag opgeleverd van €520, -. Dit bedrag is direcht naar de organisatie gegaan van het kamp en er wordt een nog nader te bepalen doel aan gegeven. 

Personeelsfeest In Den Bockenreyder

Herberg In Den Bockenreyder, een Brabantse herberg midden in de bossen bij Esbeek, een dorpje nabij Tilburg. Hier staat de Brabantse gemoedelijkheid centraal met een oog voor detail en waar de wensen van de gast met stip op nummer #1 staan. Een werkelijke totaalbeleving. Het team van toegewijde horecamensen staat daar voor u klaar, telkens weer met een glimlach, een 'goede middag' bij binnenkomst en een 'houdoe' bij het vertrek. Ik maak onderdeel uit van dat team. Elk jaar weer worden we beloond door onze baas voor al het harde werken, met een hapje en een drankje. Afgelopen keer was dat als volgt:

De avond begint met een walking dinner bij Het Landgoed, een restaurant in de omgeving. Langzaamaan druppelt iedereen binnen en er wordt gevraagd op we iets willen drinken, de mandjes brood volgen snel daarna. We komen heel de avond niets tekort. 6 gangen van allerlei kleine hapjes die er samen voor zorgen dat we allemaal bomvol zitten. Na het eten gaat er een stoet door het bos richting ons eigen cafeetje, daar zal het feest worden vervolgd met de nodige alcohol, wat er verder gebeurt zal ik u besparen. Maar een ding is zeker, er kan terug gekeken worden op een geslaagde avond zonder ook maat één tekortkoming, chapeau! 

GLOW Eindhoven

Wat is GLOW? GLOW is een jaarlijks terugkerend evenement in de stad Eindhoven waar lichtkunstenaars de stad oplichten met allerlei projecten verspreid over het centrum en Strijp-S. Tijdens de afgelopen uitvoering zijn we met een grote groep uit de klas naar dit evenement geweest. Eenmaal aangekomen op het station in Eindhoven is het niet lang voor we een informatiebalie hebben gevonden voor een plattegrond en het startpunt. Dat is een goed punt vind ik, meteen bij aankomst jezelf kenbaar maken en aanwezig zijn voor informatie. Het betreft toch een evenement wat zich over een groots oppervlak begeeft, namelijk een heel stadscentrum. Het is mogelijk om waar dan ook in de route aan te haken en met de menigte mee te lopen langs de verschillende kleuren uitspattingen. Een van de dingen die me is bijgebleven is een kunstwerk waar naakte mensen achter troebel glas in het licht bewegen, je ziet alleen contouren maar de hele setting zorgt voor een opstopping onder de stoor mensen die allemaal willen vatten wat er te zien is, betoverend werkelijk waar. 

Wat jammer vond is dat we op school heel duidelijk geleerd krijgen dat alles vanuit een concept bedacht moet worden, vanuit een duidelijke visie. Dat vond ik tijdens GLOW een beetje ontbreken, het is voor de bezoeker niet duidelijk wat de achterliggende gedachte is. 

Het ViVa Vakantiekamp

Jaarlijks ga ik mee als begeleider op dit kamp, het is een zomerkamp voor verstandelijk gehandicapte volwassenen. Een volle week gevuld met activiteiten, excursies en discoavonden zorgt ervoor dat de 66 deelnemers een onvergetelijke vakantie beleven. Het kamp telt 34 enthousiaste vrijwilligers die dit jaar op jaar weer mogelijk maken. Elk jaar vindt het kamp plaats in de eerste week van de basisschoolvakantie van het zuiden van Nederland. Voorafgaand aan het kamp zijn er 3 gezamelijke vergaderingen waarin groepen verdeeld worden onder de vrijwilligers, dossiers nagekeken worden op diëten en medicijnen maar ook op welke hulp de deelnemer nodig heeft bij de dagelijkse bezigheden. Dit zodat de begeleiders vooraf een goed beeld hebben van wie ze onder hun hoede zullen hebben tijdens deze week. Een goep van 6 deelnemers wordt begeleid door 2 vrijwilligers. Tijdens deze vergaderingen wordt er ook een verdeling gemaakt over welke dagen door wie georganiseerd worden. Zo is er een aparte commissie voor de openingsavond, de sportdag, de themadag, de Hollandse avond en de slotavond. Al deze commissies hebben buiten de gezamelijke vergaderingen ook nog aparte bijeenkomsten. De organisatie van het kamp telt een vijfkoppig bestuur. De groep deenemers varieert van 18 jaar tot en met 66 jaar, deze zelfde dekking vind je bij de vrijwilligers. 

Natuurlijk is er ruimte voor verbetering in det evenement, het grootste punt is de communicatie intern. Dingen die absoluut niet veranderd moeten worden is de algemene sfeer en toewijding.

De Solex-Race

U zult denken, de Solex-Race, wat houdt het in? Deze race wordt jaarlijks gehouden tijdens de kermis, de traditie gaat tot jaren terug. Het bestaat uit twee rondes, de amateurs en de professionals. Tijdens de amateurronde is het gebruikelijk om opgedost te gaan in allerlei belachelijke outfits, niets is gek genoeg. De ronde van de professionals is een stuk serieuzer, hier gaat het echt om prestige en tijd. Het rondje wat gereden wordt stelt niet zo veel voor, gewoon een blokje om, wat wel speciaal is is de start, alle solexen starten namelijk in de zaal van het café wat grenst aan de start/finish: Café de Doorenboom. Om eerlijk te zijn is heel de ambiance om de race heen belangrijker dan de race zelf. Het evenement begint om een uur of 14.00 met de amateurs en duurt tot ongeveer 18.00 wanneer de professionals finishen, daarna begint het feest. Verschillende bands en artiesten vullen de line-up en het feest gaat door tot in de late uurtjes.

Een aantal dingen die goed zijn is de combinatie tussen de amateurs en de professionals, dit zorgt voor een bepaalde spanning die opbouwt. Het begint rustig en ludiek maar eindigt snel en serieus. Die twee belevingen lopen goed door elkaar heen tijdens deze dag. Wat nog meet goed is is de prijs van eten en drinken en het feit dat er niet met contant geld betaald hoeft te worden maar met tokens. De dingen die minder zijn is de enorme drukte waardoor er lang gewacht moet worden op drank. Doordat de baan redelijk kort is is het ook moeilijk om een goed zicht te hebben op de race vanwege de hoeveelheid mensen.

Dollen Dinsdag

Dollen Dinsdag is een evenement tijdens carnaval in Hilvarenbeek. In het zuiden van Nederland is het gebruikelijk om tijdens carnaval in een omgebouwde vrachtwagen van het ene dorp naar het andere dorp te rijden. De muziek die dan gedraaid wordt is vaak hardstyle of hardcore, dit komt uit de luidsprekers met een hoeveelheid decibel waar je u tegen zegt. Tijdens Dollen Dinsdag komen een aantal van deze wagens bij elkaar en koppelen ze de geluidsinstallaties om vervolgens een groot feest tot stand te laten komen op het plein tussen de wagens in. De line-up was niet mis, van Kraantje Pappie tot Mental Theo.

 

Wat was er allemaal goed? De controle bij binnenkomst, voorgaande jaren kwam het nog wel eens voor dat mensen zonder kaartje binnen kwamen, dat was afgelopen keer niet het geval. Verder waren de barren goed geregeld, genoeg personeel waardoor de doorloop goed was en iedereen snel geholpen werd. Ook het eten was goed geregeld, veel etenskraampjes en veel verschillende keuzemogelijkheden.

Wat was er dan minder goed? De grond van de toiletten was gras, gaandeweg de avond werd dit compleet kapotgetrapt dus moest je door de modder banjeren om je behoefte te kunnen doen. Daarnaast was het bier relatief duur.

#BEESTENBOEL

Dat is de naam van een van de feestjes van #CLUBIEMES, de studievereniging van Fontys ACI. Deze feestjes beginnen altijd om 22.00 uur met een gratis fust bier en zijn om 04.00 uur afgelopen. Alle #CLUBIEMES feesten zijn thema gebonden. Beestenboel was het thema van het laatste feest. Op het feest stond de volgende line-up geboekt:

- 22.00 - 00.30: The Glamour Boys

- 00.30 - 01.30: Party Jockey Tim

- 01.30 - 03.00: J.U.L.I.A.N vs BROCCO

- 03.00 - 04.00: De Morello Twins

 Alle open feesten van #CLUBIEMES bevinden zich in de Studio in Tilburg. Ik heb werkelijk niets op of aan te merken aan afgelopen keer, de sfeer was goed, de mensen waren leuk en ik was ook nog eens jarig. Echt een top feestje.

Avondje Bioscoop

Laatst ben ik naar de bioscoop geweest om de totaalbeleving van de Pathé Rotterdam te ervaren. Dit heb ik gedaan tijdens te film Pitch Perfect 2, een kaskraker en het vervolg op Pitch Perfect. Het verhaal draait om een groep accapella zingende dames die op de verjaardag van President Obama een blunder begaan, vervolgens moeten zij hun reputatie herstellen door het winnen van het WK voor accapella zanggroepen.

 

Op een maandagavond kochten we om 18.00 de kaarten voor de voorstelling van 20.50, we zijn een hapje gaan eten en een drankje gaan drinken om vervolgens een half uur voor aanvang de Pathé binnen te komen. daar kwamen we er achter dat ons kaarten was verkocht voor de voorstelling van 18.15 maar omdat het rustig was mochten we toch de voorstelling in. Minpuntje dus. Wat versnaperingen gekocht en hup de zaal in. Daar bleek de airconditioning op standje vrieskou te staan dus ik heb noodgedwongen mijn jas aangehouden tijdens de film, wederom een minpuntje. Wat ik dan wel weer prettig vond is dat er geen pauze in de film was zodat je niet uit je concentratie wordt gehaald. 

 

De totaalbeleving viel me een beetje tegen, het is een heel mooi groots gebouw maar de ruimte is een beetje raar benut, een kleine bar waar popcorn, dranken en dergelijke gekocht kunnen worden. Daarnaast blijft een hele grote ruimte over waar zo af en toe een tafeltje en een stoeltje is geplaatst. Daar had beter over nagedacht mogen worden. Verder is de service goed en vriendelijk en word je vrolijk gedag gezegd. Overall was het een goede avond maar dat lag vooral aan het gezelschap en de film.

TOP-week 2014

In het jaar 2014 ben ik begonnen met de studie CO - IEMES, om dit jaar te beginnen heb ik besloten om mee te doen met het Tilburg Orientation Program, kortweg ook wel TOP.

Wat houdt het in? De TOP-week is een week vol feest en een overdaad aan informatie. De nieuwe studenten die Tilburg rijk gaat zijn hebben in deze week de kans om de stad te leren kennen en ook om kennis te maken met studiegenoten.

Hoe zit het in elkaar? De week begint met het inchecken in je groepje, in een grote terminal krijg je je groepsnummer en kleur te horen (bijvoorbeeld: geel 9). Daarna leer je je mentoren (papa's en mama's) kennen en je groepsgenoten. De week begint met een BBQ en door de week heen zal je als groep de verschillende studentenvereningingen bezoeken en informatie krijgen over verschillende sportverenigingen. Er vindt een biercantus plaatst en de week wordt afgesloten met een groots feest in de Koepelhal (Spoorzone). 

 

Alles valt of staat met je groepje en je mentoren, die maken de sfeer die de hele week zal heersen. Persoonlijk had ik tijdens mijn deelname een fantastisch groepje en twee leuke mentoren dus wat mij betreft was het helemaal geslaagd. Een minpuntje is dat best vol zit maar daarnaast ben je vrij om al dan niet deel te nemen aan elke activiteit.

ConTenT Festival (Spoordonk Kermis)

Nou, zo content was ik niet. Wat een geslaagde avond had moeten worden begon met een dikke domper.

ConTenT Festival is een dorpsfeest, een tentfeest. Je kent misschien het liedje van Kraantje Pappie: Welkom In De Feesttent. Hier is het een perfecte afspiegeling van. Een DJ of live-act moet het boerse, veel drinkende publiek zien te vermaken. In de grote tent moet het allemaal gebeuren.

Wanneer je op locatie aankomt is er voldoende ruimte om je fiets kwijt te kunnen en de locatie is goed bereikbaar, vervolgens moet je de tent binnen zien te komen. Dit is een punt van grote kritiek, de misschien wel honderd man die staan te wachten alvorens binnen te kunnen moeten door één enkele deuropening binnen gelaten worden. Dat gaat dus niet. Er staan twee bewakers om de drukkende menigte te sturen maar de aanstroom van mensen is groter dan het aantal wat binnen gelaten wordt dus er vormt zich een gigantische opstopping van ontevreden mensen zonder enkele vorm van crowdmanagement dan ook. Geduw en getrek aan alle kanten zorgt er dan ook voor dat er minimaal twintig minuten gewacht moet worden. Al waren er dranghekken en was er een rij gevormd was dit alles geen probleem geweest, de menigte had zo naar binnen kunnen lopen zonder dat er voorgedrongen wordt en in een sneller tempo ook zeker.

Eindelijk ben je binnen, daar wacht de volgende teleurstelling, een loos hangend bordje waar op staat: garderobe 1 euro doet vermoeden dat zich daar de garderobe bevind. Niets blijkt minder waar, je hebt jezelf in een rij begeven waar de munten gekocht moeten worden en dus sta je weer tien minuten voor niets ergens op te wachten. Eenmaal je jas opgehangen te hebben is het ook nog eens een raadsel waar de toiletten zich bevinden. Wederom staat niets aangegeven.

Dan heb je uiteindelijk je bonnen gekocht, je vrienden teruggevonden en het eerste biertje burgemeester voel je ineens druppels op je hoofd en op je schouders vallen, eerst kijk je boos om je heen omdat je denkt dat er iemand bier aan het gooien is totdat je beseft dat het geen bier is maar dat het afkomstig is van het tentzeil boven je. De mensen zweten, dat zweet verdampt, stijgt op en condenseert vervolgens op het tentzeil om daar waar het afkoelt vervolgens weer naar beneden te druppelen. ik heb zeker twee bier weggegooid omdat er een druppel zweet in terecht is gekomen.

Natuurlijk waren er ook goede punten, het barpersoneel was erg vriendelijk en snel, de munten waren relatief goedkoop (€2,- voor een biertje) en er was een frietkraam waar je snel geholpen werd ook al was het druk. De overall beleving was gemiddeld na alle plus- en minpunten te hebben opgeteld. Het zal volgend jaar echt van de line-up af moeten hangen wil ik er weer naartoe gaan.

Desalniettemin heb ik mezelf prima vermaakt, een pilsje of twee, of drie maakt al snel veel goed.

Maak jouw eigen website met JouwWeb